Monday, 24 June 2013

Luv you all, love me too ya :)









#..dan.. dunia hanyalah pinjaman, akhirat adalah pengakhiran,
#..mengetuk pintu takdir, bukanlah perancangan
#mengetuk pintu jiwa itu yang dimatlamatkan
#berubah bukan kerana manusia, tetapi kerana-Nya Yang Esa

Luv u all-inanNaurah <3





Friday, 21 June 2013

cenyum..



Wednesday, 19 June 2013

Pss..Pss.. Mengadu Domba

***

si A: Ko nak tau kan, dia tu kan... teruk kan.. macam-macam la kan... eh dia ni kan.... (tak henti cakap sampai penat)
si B: - ........................... diam je.

hmm.. minta maaf saya cakap, if saya dengar je seseorang tu bercerita pasal orang lain, kompem saya akan terdetik dalam hati. "..mesti dia ni penah cite pasal aku gak kat orang lain.."


Wednesday, 12 June 2013

"..i'm impressed with you Doctor.."

***

Bila jumpa Doktor kat klinik tadi, dia pesan 

awak buat master ni kena buat betul-betul, pembelajaran nanti aplikasi pada kehidupan. Bukan setakat belajar lepas tu dah comfort n then berhenti. Sepatutnya apa yang dah kita belajar tu kita perjuangkan sampaila akhir usia di samping tambah banyak-banyak lagi ilmu..

saya senyum je, in sha Allah doktor.. dalam hati saya 'dia doktor perubatan tapi boleh jadi pakar motivasi sama, sweet je orangnya, walaupun dah pangkat Doktor. tapi sebenarnya kami juga sekelas time hujung minggu belajar sama-sama amek sijil pengajian Islam. 

"..i'm impressed with you Doctor.." 

Sunday, 9 June 2013

'Kek Coklat Kukus Sedap & Simple'


*gambar hiasan*sumber:google
gambar sendiri, lupa nak bawak hard disk
len kali saya update :)

***

Resepi ni pun daripada kazen saya, ambil resepi ni masa lepas SPM, dok umah dia, keja.. so belajar sama.. dia buat simple ja, sampai sekarang pun dok try resepi ni ja..

Mula-mula kita baca Bismillahirrahmanirrahim dulu, pastu selawat, pasang  mp3 ayat-ayat Quran kat dapur. Ok jom mula masak:

Puding Gula Hangus/ Karamel



***

Assalammualaikum wrt.wb semua ^__^

Ok, ni resepi style kazen saya, belajar daripada dia sejak darjah 3 lagi..
Sampai sekarang saya guna resepi ni je,

Mula-mula bab kerohanian ni kita baca Bismillah (Dengan Nama Allah) dulu, pastu selawat, pasang  mp3 ayat-ayat Quran kat dapur. Ok jom mula masak:

Thursday, 6 June 2013

'Kisah Aku dan Pointer'


“Angah dapat markah bape?”

Aku diam, aku tahu setiap kali ujian atau peperiksaan markah aku tak begitu memuaskan. Bukan salah guru yang mengajar, bukan salah kawan-kawan tapi sebab aku yang malas dan selalu sahaja tidak bersungguh-sungguh untuk belajar.

Sedar tapi serigkali juga buat perkara yang sama. Kursus yang aku ambil bukanlah mudah. Setiap yang bertanya kursus apa yang aku ambil di universiti, mereka akan mengatakan wah, susahnya kursus tu.

“hmm.. dapat 25 je.”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...