Wednesday, 12 June 2013

"..i'm impressed with you Doctor.."

***

Bila jumpa Doktor kat klinik tadi, dia pesan 

awak buat master ni kena buat betul-betul, pembelajaran nanti aplikasi pada kehidupan. Bukan setakat belajar lepas tu dah comfort n then berhenti. Sepatutnya apa yang dah kita belajar tu kita perjuangkan sampaila akhir usia di samping tambah banyak-banyak lagi ilmu..

saya senyum je, in sha Allah doktor.. dalam hati saya 'dia doktor perubatan tapi boleh jadi pakar motivasi sama, sweet je orangnya, walaupun dah pangkat Doktor. tapi sebenarnya kami juga sekelas time hujung minggu belajar sama-sama amek sijil pengajian Islam. 

"..i'm impressed with you Doctor.." 



Actually banyak benda lagi yang kami bincang..

Dia bagi contoh Ust. Zahazan, dia kata ce tengok Ust. Zahazan walaupun dia dah jadi seorang pendidik tapi dia tetap usaha jadi seorang pendakwah yang berjaya, tulis buku, ada website sendiri dan macam-macam lagi.

Dr. sentiasa senyum masa bercakap, tengok kita dengan tenang je. Sebelum tu dia ada kongsi juga ilmu tentang macamana nak tengok filem x-ray. Alhamdulillah banyak gak ilmu dapat hari ni, bukan saja motivasi.
Sebelum tu jumpa pembantu perubatan pun dah macam-macam nasihat berguna yang dia bagi.

So, pesanan untuk saya sendiri dan semua, study hard untuk kehidupan yang lebih cemerlang, in sha Allah.
yang penting, urus masa berpandukan waktu solat. Solat di awal waktu yang utama.

Salam sekuntum senyum
InanNaurah


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...